borstvoedingsmaffia

Een overzicht van alle blogs waar de term borstvoedingsmaffia in voorkomt. En uiteraard het vlog.

Godmother van de borstvoeding

een interview in het Eindhovens Dagblad.

Lactatiekundigen en andere mensen die als vrijwilliger of professional al hun energie steken in het beschermen van borstvoeding, en daarmee van de gezondheid van kinderen, worden vaak benoemd bij de scheldnaam ”borstvoeding maffia”. Een onzinnige benaming want het eerste doel van de maffia is geld verdienen, hoeveel mensenlevens dat ook kost. Een naam die beter past bij de kunstvoedingsfabrikanten.

De moeder, de baby en de dealer

Iedereen waant zich (soms, bij tijd en wijle of nogal vaak) het centrum van het universum. En soms, nu en dan of vaak is het moeilijk te ervaren dat je even niet het centrum van het universum bent, dat het even gewoon niet over jou gaat.

Centrum van het universum

De aanbieder van het verhaal is degene die duidelijk maakt hoe gemeen die beschuldigers zijn en zij krijgen een aureooltje van goedheid. Zij menen het immers goed met moeders die niet kunnen voldoen aan de hysterische eisen van de borstvoedingsmaffia.

Oorlog

Wanneer ik weer eens vertel waarom kunstvoeding een minder goed idee is, krijg ik die moeders die in de steek gelaten zijn door hun zorgverleners, waardoor vervolgens hun borstvoedingsavontuur veel te vroeg stopte, over me heen met de beschuldiging van het aanpraten van schuldgevoelens en van het lidmaatschap van de borstvoedingsmaffia. En daar pas ik voor. Ik wil niet beschuldigd worden van misdadige praktijken vanwege het falen van anderen. Dank u wel, maar nee, dank je.

Boos, blijvend boos

Ik wordt er zwak, ziek en misselijk van, die berichtgeving over borstvoeding. Ergens de een of andere man die het nodig vindt een blog aan ”De Borstvoeding Maffia” te wijden. Nee, ik ga niet eens de link delen, zonde van je tijd en je humeur. […] Waar ik dan echt naar van word is de lawine aan respectloze commentaren in die nieuwsmedia. Vergelijkingen met uitwerpselen en seks. Er is toch echt iets goed ziek in iemands bovenkamer die borstvoeding geven vergelijkt met zich ontlasten en seksuele handelingen plegen.

Ziek

Vooral dat opnemen in het gezondheidsbeleid. En dan niet alleen de promotie, die promotie dat weten we inmiddels wel, maar wie promoot moet ook beschermen (wetgeving tegen ondermijning) en vooral ondersteunen. Dat houdt in dat degenen die de zorg voor zwangeren, moeders en jonge kinderen hebben, goed zijn opgeleid en beschikken over kennis en vaardigheden om die borstvoeding tot een succes te maken. Want promotie zonder deskundige ondersteuning leidt tot een sterke antibeweging, tot beschuldigingen van ‘borstvoedingsmaffia’ en ‘sektarisch lactivisme’.

Borstvoeding is niet de beste keuze

Elke moeder heeft het recht op goede, volledige en juiste informatie om haar keuzes goed te kunnen uitvoeren. Elke baby heeft recht op een zo goed mogelijk geïnformeerde moeder, zodat zijn veiligheid en gezondheid zo goed mogelijk gewaarborgd zijn. Vandaar dat ik – degene die soms met termen in de geest van borstvoedingsmaffia wordt aangeduid – die blogs schreef. Waar ik het dan deze keer over wil hebben is waarom ik toch word aangezien voor een fanaticus en een maffioso en als iemand die moeders af zou keuren om de keuzes die zij maken.

Borst of fles? Moeder of poeder?

Het is alweer een poosje geleden dat ik in een (niet de eerste en naar alle waarschijnlijkheid ook niet de laatste) discussie werd getrokken over kunstvoeding en of dat nu echt zo slecht is. Ik kreeg weer de nodige borstvoedingsmaffia beschuldigingen naar me toe gesmeten, uiteraard, vanwege mijn twijfels aan de geschiktheid van kunstvoeding als primair voedsel voor zuigelingen.

Kunstvoeding ongeschikt voor baby’s?

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] als we het over borstvoedingsmaffia hebben, kunnen we de Godmother niet overslaan […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eurolac Lactatiekunde werkt samen met

Het Nieuwe Borstvoeding Boek

Te koop in de webwinkel van Eurolac Lactatiekunde  of van Kenniscentrum Borstvoeding

Moederliefde

Moederliefde is krachtig uniek jouw geschenk aan je kind uniek en instinctief Onvoorwaardelijke nabijheid liefde rust borstvoeding. Tot het moment daar is dat het kindje zelf stappen zet om de buitenwereld te ontdekken en dan nog steeds onvoorwaardelijk er zijn en al het voor genoemde blijven aanbieden op verzoek. Moederliefde is ook papaliefde respecteren, stimuleren en waarderen!!

wat vind jij moederliefde?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Eurolac Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes