De moeder, de baby en de dealer.

Kunstvoedingfabrikanten gebruiken technieken die lijken op die van dealers die rondom scholen hun klantenbestand uitbreiden

Guardian artikel over maffia praktijken van kunstvoedingsfabrikanten, dit keer op de Filippijnen.

De moeder, de baby en de dealer

De moeder, de baby en de dealer

Een serie Tweets met de hashtags #borstvoeding #diëtist #lactatiekundige  en cc’s naar @Nestlé en naar @NOS @telegraaf @ad @geenstijl @volkskrant @Metro trokken me naar het artikel waarnaar ik in de openingsalinea naar verwijs. Een artikel van een paar maanden geleden, maar nog net zo actueel. Over de onmenselijke en misdadige praktijken die kunstvoeding fabrikanten gebruiken om hun waar aan de man/vrouw/kind te krijgen. In omgevingen waar mensen het niet kunnen betalen en dus zelf maar niet eten en kinderen op een half rantsoen zetten. In omgevingen waar een fles niet hygiënisch kan worden klaargemaakt, waar überhaupt geen stromend water en geen sanitair is.

In een van die Tweets werd de vraag gesteld: Hoe verenigen mensen die werken bij @Nestlé dit met hun geweten?

Dat vraag ik me ook af. En geloof overigens maar dat Nestlé niet de enige is. Neerlands trots uit Zoetermeer kan er ook wat van.

De moeder, de baby en de dealer

Voor we verder gaan wil ik nog even duidelijk stellen dat ik niet pertinent tegen kunstvoeding ben. Ik heb ook meerdere blogs en artikelen gewijd aan het veilig klaarmaken en gebruiken van en kinderen voeden met kunstvoeding. Bijvoorbeeld Anders en ook hetzelfde of De baby zonder fles of Veilige Voeding.

Waar ik wel tegen ben is de reclame voor kunstvoeding en de gezondheidsclaims die kunstvoedingsfabrikanten gebruiken. De hypocriete en leugenachtige insinuaties van betrouwbare mensen die slechts het beste met baby’s voorhebben.

Lactatiekundigen en andere mensen die als vrijwilliger of professional al hun energie steken in het beschermen van borstvoeding, en daarmee van de gezondheid van kinderen, worden vaak benoemd bij de scheldnaam ”borstvoeding maffia”. Een onzinnige benaming want het eerste doel van de maffia is geld verdienen, hoeveel mensenlevens dat ook kost. Een naam die beter past bij de kunstvoedingsfabrikanten.

Ook daar had ik het al eens over, over de borstvoedingsmaffia, in deze video.

De moeder, de baby en de dealer

Over die reclame technieken en dergelijke had ik het uiteraard ook al eerder. Een bloemlezing:

Met de botte bijl

Dijenkletser

Alternatieve feiten

Vreugdedans

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] is die er maffia praktijken op na houdt, dan is dat kunstvoedingsindustrie. Ik schreef daarover in De moeder, de baby en de dealer. Let wel, lees goed: het zijn de fabrikanten, niet de moeders die naar eigen keuze of als laatste […]

  2. […] over reclame en borstvoeding bij Eurolac: De moeder, de baby en de dealer Marketing strategieën […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eurolac Lactatiekunde werkt samen met