Eurolac Educatieve Programma’s

Onder de naam Eurolac Educatieve Programma’s biedt Eurolac Lactatiekunde een keur aan cursussen, workshops, lezingen en andere informatieve activiteiten aan voor ouders, professionele opvoeders en verzorgers en professionals in de zorg.

Webinars: Modulaire cursussen voor (aanstaande) ouders

Eurolac Educatieve Programma’s (EEPs) biedt een modualaire cursus borstvoeding voor (aanstaande) ouders over borstvoeding via een serie webinars.

Een webinar is een cursus online. Je volgt de cursus vanuit je eigen huis op je computer of ander scherm. De cursussen zijn niet in, maar vooraf opgenomen. Er is wel de mogelijkheid om online vragen te stellen en eventueel met andere cursisten de aangeboden stof te bespreken.

Voorlopig staan deze modules op het programma:

 • Voorbereiding: lichaam en moeder/ouders
 • Goede start: borstvoeding direct na de bevalling en in het kraambed
 • Melkproductie: Niet te veel, niet te weinig, precies goed
 • Goed op weg: borstvoeding na die eerste week, na de eerste maand, na het eerste halfjaar en na het eerste jaar
 • Werk aan de winkel: moederschap, borstvoeding geven en een baan combineren. Over opvangmogelijkheden, kolven, bewaren en voeden
 • Hobbels in de weg: als het anders gaat dan gepland

Elke module is apart te bekijken op elk gewenst moment en kan altijd teruggekeken worden na aanschaf.

De modules zijn te koop voor €10 per aflevering van ongeveer één à  anderhalf uur. Beschikbare modules zijn te koop via de Eurolac Lactatiekunde webwinkel.

Prenatale borstvoeding cursussen voor ouders

Eurolac Educatieve Programma’s (EEPs) biedt een gevarieerd aanbod cursussen voor aanstaande ouders op locatie bij voldoende vraag en digitaal. In elke basiscursus borstvoeding wordt in het kort verteld hoe melk wordt gemaakt en wat bepaalt hoeveel melk er wordt gemaakt. Daarnaast is een vast onderdeel een korte inleiding tot biologisch normaal babygedrag wat betreft voeding en slaap. Afhankelijk van de duur van de cursus is er plaats voor onderwerpen als manieren van aanleggen en voedingshoudingen, het voorkomen en oplossen van veel voorkomende problemen in de kraamtijd, wat te verwachten na de kraamtijd, en borstvoeding als moeder en kind niet bij elkaar zijn. Elke cursus kan door de aanvragers worden uitgebreid met elk gewenst onderwerp over borstvoeding, voeding en opvoeding. Naast borstvoeding cursussen worden ook cursussen ”Bijvoeding volgens de Kleintjesmethode® georganiseerd.

De doelgroep voor de borstvoeding cursussen zijn aanstaande ouderparen. Dit kunnen echtparen zijn of een zwangere vrouw met de persoon die haar steun en toeverlaat zal zijn als het kindje wordt geboren en gevoed. Alleenstaande aanstaande moeders wordt sterk geadviseerd iemand te zoeken die deze rol kan vervullen. Dit kan een moeder of zus zijn, een vriend of vriendin, of een professionele doula. Cursisten die een prenatale cursus hebben gevolgd krijgen ook de mogelijkheid voor een postnatale vervolgcursus. Voor cursisten geldt een korting op de consultprijs als blijkt dat de algemene informatie voor de eigen situatie niet toereikend is. Bij elke cursus hoort een eenvoudig cursusboek (papier of digitaal). Cursisten kunnen andere uitgaven van Eurolac met korting aanschaffen en ontvangen een kortingscode voor de webwinkel.

De groepscursussen worden op aanvraag georganiseerd op elke gewenste locatie, datum en tijd naar keuze. Voorwaarde is dat er een geschikte ruimte wordt geregeld met mogelijkheden voor het geven van een presentatie en dat er minimaal 5 paren meedoen.

Cursus voorbeelden

 • BASISCURSUS
 • Duur: 2 uur
 • Inhoud: Melkproductie, normaal babygedrag bij slapen en voeden,
  aanleggen en houdingen, goede raad voor de eerste week
 • Prijzen: In de lesruimte in Helmond: €30,- per paar; op locatie: €20,00 per
  paar plus reiskosten (€0,19 per km vv)
 • BASISCURSUS PLUS
 • Duur: 4 uur, in 2 bijeenkomsten van 2 uur een week na elkaar
 • Inhoud: Melkproductie, normaal babygedrag bij slapen en voeden,
  aanleggen en houdingen, goede raad voor de eerste week. Wat te
  verwachten na de eerste weken, borstvoeding als moeder en kind
  niet bij elkaar zijn
 • Prijzen: In de lesruimte in Helmond: €50,- per paar; op locatie: €40,00 per
  paar plus reiskosten (€0,19 per km vv)
 • VERVOLGCURSUS
 • Duur: 2 uur
 • Inhoud: Feedback voor cursisten onderling en beantwoorden van vragen
 • Prijzen: In de lesruimte in Helmond: €25,- per paar; op locatie: €15,00 per
  paar plus reiskosten (€0,19 per km vv)