Geplaatst op 3 Reacties

Godmother van de borstvoeding

godmother van de borstvoeding

Godmother van de borstvoeding in Nederland kopt het Eindhovens Dagblad vandaag (september 2019). Mooie titel wel, voor het artikel en voor mij. Vroeg in de zomer kwamen de journaliste en de fotograaf naar mijn kantoor voor het interview. De fotograaf kwam, fotografeerde en vertrok; met de journaliste had ik een leuk gesprek van zowat een uur. De journaliste had eigen ervaring met borstvoeding, uiteraard, want waarom kom je anders op het idee voor deze invulling van de zomerserie.

De titel Godmother is ontleend aan het vlog Borstvoedingsmaffia, waarin ik uitleg dat het ondersteunen van borstvoeding niets te maken heeft met maffia en georganiseerde misdaad. De term Godmother kan ook een positieve uitstraling hebben zoals in de ”Fairy Godmother” ofwel de goede Petemoei. Daaraan refereerde ik ooit in het oude blog onder de titel Fee (hoewel de afbeelding weer die van een boze fee is, ik schijn daar toch wel wat mee te hebben, net als met heksen en tovenaars).

Terug naar de borstvoedingsmaffia. Als er een partij is die er maffia praktijken op na houdt, dan is dat kunstvoedingsindustrie. Ik schreef daarover in De moeder, de baby en de dealer. Let wel, lees goed: het zijn de fabrikanten, niet de moeders die naar eigen keuze of als laatste redmiddel naar kunstvoeding grijpen, die ik hiermee aanval. Ik geef in mijn blogs regelmatig aandacht aan kunstvoeding en het veilig voeden ermee. Bijvoorbeeld in het artikel over kunstvoeding veilig klaarmaken. Onderaan dat artikel staan heel veel links naar allerlei blogs en artikelen die ik over kunstvoeding schreef.

En, nee, ik ben geen voorstander van kunstvoeding. Het heeft allerlei tekortkomingen en verhoogt de risico’s voor de gezondheid van de baby nu en later. Maar dat wil niet zeggen dat ik er pertinent op tegen ben dat ouders ervoor kiezen, als dat de beste keuze is die zij, op dat moment en in hun omstandigheden, kunnen maken. Ik zal geen maffiapraktijken hanteren om ze ervan af te houden. Maffiapraktijken die de fabrikanten van het spul wel gebruiken om ouders er aan te krijgen en te houden.

Al met al neem ik de naam Godmother aan als geuzennaam.

 

3 gedachten over “Godmother van de borstvoeding

  1. Aaah….Gonneke, wat leuk. Godmother!
    Ik herinner me onze briefwisselingen nog goed, toen ik me aan het voorbereiden was om LLLLeidster te worden. Veel van geleerd, en ik denk met warmte aan je terug.
    Dikke kus!

    1. Dag Arianne! Wat leuk om nog eens van je te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.