Openbare borsten

hou ze leeg hou ze vet

Bekende mensen (celebraties en zo) zijn een soort van openbaar kunstbezit en als het vrouwen zijn, dan zijn hun borsten dat vaak ook. Tot er een baby aan vast zit, dan is het plotseling intiem en lijkt het alsof niemand het wil zien, of alleen in een soort schuldig voyeurisme. Daarom hier een galerij van borstvoedende bekende vrouwen, gewoon om er bekend mee te raken. Als je zelf een google afbeeldingen zoektocht maakt kom je er zo nog honderden tegen. En dan nog een opsomming van blogs over borsten die ik eerder schreef. Veel kijk- en leesplezier.

De borsten van Doutzen

NU.nl was niet de enige, niet de eerste en ook niet de laatste die met het bericht kwam, en ook de sociale media liepen ermee over. Voor een aantal bronnen geldt dit als een toch wel erg intieme foto, maar andere zeggen dat ze in deze afbeelding toch veel meer een sterke vrouw zien, een vrouw die commitment laat zien en gewoon haar eigen keuze volgt.

Lees verder …

openbare borsten

De borsten van een moeder

Hoewel het spreekwoord luidt dat je een boek niet op zijn kaft mag beoordelen, is dat precies wat lezers doen bij een pakkende titel, zoals eentje waarin de woorden ‘borsten’ en ‘doutzen’ in één zin figureren. Borsten doen het altijd goed natuurlijk, maar het is die naamstoevoeging die de massa’s laat aantreden. Ik klaag niet, ik houd ervan als mijn schrijfsels publiek trekken, maar ik bedacht me dat er over borsten van elke moeder van alles te vertellen is.

Lees verder …

Zindelijke borsten

De meeste borsten zijn na een bepaalde tijd wel ingesteld op vraag en aanbod en dan zijn ze meestal ook ‘’zindelijk’’, zoals sommige moeders dat noemen. Zindelijke borsten dus, die niet meer de hele tijd tussen de voedingen door druppelen.

Lees verder …

openbare borsten

Undercover

Borstvoeding geven in het openbaar. Nou, vooruit, als je dan echt moet, doe het dan alsjeblieft discreet, op de wc of zo, of op zijn minst met een doek erover. Ik schreef al vaker over dit soort opmerkingen, ik ben er niet zo voor. Iets wordt pas normaal als het gewoon is en iets wordt pas gewoon als je het vaak ziet. Dus om borstvoeding te normaliseren moet je het gewoon laten zien.

Lees verder …

Wapens in je bloesje

Ach, ja, laten we er maar mee lachen, want anders moeten we erom huilen en daarvoor is deze bijna-lente-dag te mooi. Het is te triest voor woorden dat de enige dingen waar sommige lui aan kunnen denken als ze een baby aan de borst zien seks of geweld zijn. De lui zouden in therapie moeten. Een soort anger management cursus of zo.

Lees verder …

Te kijk gezet

Borstvoedingfoto’s zijn er te kust en te keur ten aanschouwen van de hele wereld via de sociale media. Veel reacties zijn afkeurend en komen erop neer dat men vindt dat de gefotografeerde vrouw zichzelf (en haar kind) te kijk zet. Jezelf te kijk zetten wordt als negatief beschouwd, tenzij je het beroepsmatig doet, als fotomodel of acteur. Maar zelfs actrices en fotomodellen die foto’s van henzelf terwijl ze borstvoeding geven openbaar maken (of ze die foto’s nu zelf maakten of dat ze door professionele fotografen werden gemaakt) worden bekritiseerd en vallen onder het negatieve jezelf te kijk zetten.

Lees verder …

Aanstoot nemen aan borstvoeding

Facebook neemt geregeld aanstoot aan borstvoeding en aan borsten in hun natuurlijke staat en verwijdert dan de foto en/of blokkeert het account.

Lees verder …

Hou ze leeg, hou ze vet

Hou ze leeg, hou ze vet. Je borsten moeten werken om goede melk voor je kind te geven: lege borsten = vette melk. Zo simpel is dat.

Lees verder …

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eurolac Lactatiekunde werkt samen met

Het Nieuwe Borstvoeding Boek

Te koop in de webwinkel van Eurolac Lactatiekunde  of van Kenniscentrum Borstvoeding

Moederliefde

Moederliefde is krachtig uniek jouw geschenk aan je kind uniek en instinctief Onvoorwaardelijke nabijheid liefde rust borstvoeding. Tot het moment daar is dat het kindje zelf stappen zet om de buitenwereld te ontdekken en dan nog steeds onvoorwaardelijk er zijn en al het voor genoemde blijven aanbieden op verzoek. Moederliefde is ook papaliefde respecteren, stimuleren en waarderen!!

wat vind jij moederliefde?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Eurolac Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes