Wapens in je bloesje

Herwerkt blog

Gelinkt blog: Hippieheks

Meer over hekserij: Heksenkring

Gewapende bloesjes

wapens in je bloesje

Toen ik dit blog voor het eerst schreef, ging het in voorgaande blogs noagl eens over inspirerende collegae, onder andere in Hippieheks. In die tijd  schreef collega Chella Verhoeven (van moedermelknetwerk.nl*) dit: “Dat is een leuke voor Gonneke Van Veldhuizen-Staas blog komende week: Geheime Wapens in je Bloesje…”. Het was de laatste post in een gesprek dat zij begon met een melding van en foto die bij Facebook was gerapporteerd als ‘Graphic Violence’. Het betrof een uitermate keurige foto van een kindje aan de borst. Een borst vanaf de bovenkant gezien met een kindje er tegenaan. Geen tepel of zelfs maar tepelhof in het zicht. Een lezer merkte op dat ze dit eerst onder het hoofdstuk porno indeelden, wat ook al overduidelijk onjuist is, maar dat het nu kennelijk als expliciet geweld werd gezien. Een baby aan de borst <=> Geweld. Ziet u de connectie, beste lezer? Ik niet, dus ik antwoordde dat mensen die die associatie krijgen toch wel een zeer duister plekje in hun brein hebben zitten. Uiteindelijk merkte een lezeres op dat zij nooit geweten had dat zij geheime wapens in haar bloes had.

Daar zat ik dan, te midden van de voorbereidingen voor de middernachtelijke lente-evening bloteborstenheksendans om het kampvuur. Van het ene beelddenkersparadijs naar het volgende. Bloesjes vol met geheime wapens. Q van Bond, James Bond is er niks bij. In dat bloesje zitten namelijk honderden minimitrailleurtjes in een zachte, isolerende, geluiddempende verpakking. Een soort super-soakertjes met ingebouwd zelfhervullend vloeistof reservoir. Zeer gewelddadig, want die minimitrailleurtjes hebben een bereik dat vele malen hun eigen lengte overtreft. Er zijn wel experimenten bekend waarin die kleine rakkers tot vijf à tien meter ver schoten. Het richten van de straal is nog niet helemaal uitgevlooid, maar over het algemeen is het gebied groot genoeg om altijd wel ergens raak te schieten.

Ondertussen worden vrouwen die die niet-zo-geheime wapens in hun bloesje inzetten voor het zorgen voor en zogen van hun kinderen (de ultieme en oorspronkelijke en uiteindelijk reden voor het bestaan van voornoemde wapens) gebasht, verjaagd en verguisd. Niet in het begin als het baby’tje nog schattig en heel ieniemienie klein is en moeder nog nauwelijks haar neus en andere uitstekende delen buiten de huisdeur steekt. Dan is het allemaal geweldig en knap en stoer. Maar o-wee als de tijd is aangebroken waarvan men vindt dat het de geëigende tijd is om weer gewoon vrouw te worden en mee te rennen in het sociale leven, dan alsjeblieft de wapens weer opbergen en enkel gebruiken als marketing-wapen. Geen kindjes er meer aan, zelfs niet de suggestie dat er een kindje aan is, of zou kunnen zijn.

De pin-upgirl in de clip van Kings of Leon’s ‘Super Soaker’ gebruikt een schaar om de geheime wapens in haar bloesje vrij te maken.

In Anger Management is de therapeut (Jack Nicholson) gekker dan de cliënt (Adam Sandler)

Ach, ja, laten we er maar mee lachen, want anders moeten we erom huilen en daarvoor is deze bijna-lente-dag te mooi. Het is te triest voor woorden dat de enige dingen waar sommige lui aan kunnen denken als ze een baby aan de borst zien seks of geweld zijn. De lui zouden in therapie moeten. Een soort anger management cursus of zo.

Op Facebook postte collega Mieke deze foto met het bijschrift:
Antwoord op de blog van Gonneke Van Veldhuizen-Staas over geheime wapens in je bloesje: Weapons of mass production LOL

Deze afbeelding wordt ook genoemd in van de reactie Jody (hieronder).

PS Voor moeders die erg veel last hebben van die weapons of massproduction is dit artikel over Te Veel Melk wellicht handig om te lezen.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

comment bij de oorspronkelijke publicatie

Ik moet ook meteen denken aan die over-the-top scene uit Austin Powers met de machine gun breasts! Haha 🙂 Maar erg jammer hoe Facebook omgaat met afbeeldingen. Echt lompe, kwetsende afbeeldingen komen er gewoon op, maar een baby aan de borst gaat dan te ver. Zo kan Facebook niet echt meehelpen om het beeld van een borstvoedende moeder algemeen geaccepteerd te maken. Illustreert echt het preutse en paradoxale Amerika, waar twaalfjarigen geen films mogen kijken met een borst erin, maar wel een film waar keihard geweld in zit.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eurolac Lactatiekunde werkt samen met

Het Nieuwe Borstvoeding Boek

Te koop in de webwinkel van Eurolac Lactatiekunde (desgewenst gesigneerd door Gonneke) of van Kenniscentrum Borstvoeding (desgewenst gesigneerd door Stefan)