Geplaatst op Geef een reactie

Schieten

Gisteravond keek ik de eerste helft van een vreselijk foute film: Shoot ‘Em Up filmbespreking – Bioscooprecensie :: Filmfreak.be. Een soort Bugs Bunny afgeleide met een wortelen etende schietgrage held. Het bloed en andere viezigheid druipen van het scherm. Al rondschietend helpt hij een vrouw bevallen, vertelt haar dat ze het kind stil moet houden door het de borst te geven en als moeder onverhoopt toch overhoop geschoten wordt ontfermt hij zich over het kind en gaat naar een ”lacterende hoer” om het kind te zogen.

Meneer Eurolacblog zag er wel materiaal voor een blog in, maar ik hield het nog even af vanwege het al te hoge freakshow gehalte. Maar toen kwam vanochtend de nieuwsstroom los over Jennfer Aniston die ”borstvoeding kreeg’ van haar vriendin, de vrouw van talkshow gastheer Jimmy Kimmel. Jennifer Aniston krijgt borstvoeding van vrouw Jimmy Kimmel kopte Prive/Telegraaf.nl. De video waarin Jennifers werkelijke woorden te horen zijn is offline inmiddels, net als de krantenartikelen.

3072029_gal.gifYummie-jammie, welk een heerlijk voer voor sensatiebeluste krantenpapiervullers en twittertijdlijnvervuilers. Het is duidelijk dat het ”she breastfed me” met een stevige knipoog en de tong ferm in de wang geplaatst bedoeld is. Ze proefde de melk van haar vriendin.

That’s all, folks!

Jimmy reageert wat schutterig en doet alsof hij de melk van zijn vrouw niet proeft omdat hij niet wil dat er niet genoeg voor de dochter overblijft. Maar je ziet hem griezelen bij het idee*). Aniston zelf portretteert het juist als gewoon, normaal, de enige melk waar je je niet schuldig om hoeft te voelen**).

Borstvoeding als freakshow is kennelijk volkomen normaal. Nou, ja, hoerenlopers die graag willen doen of ze een baby zijn, een luier aantrekken en bij de hoer-als-moeder aan de borst gaan, worden wel als freaks gezien, maar dan toch als onschadelijke freaks, beetje meelijwekkend. Menselijke melk drinken, gewoon om het te proeven, dat moet freaky zijn. En Aniston wordt toch al wel als een soort freak gezien, dus dan mag het. Dan moet je het ook wel goed freakerig in beeld brengen. Gewoon borstvoeding, een moeder en een baby of peuter aan de borst, wordt door dit soort persuitingen al snel ook gezien als een freakshow. Het is er niet de oorzaak van, maar kan zeker wel de trend versterken die voedende moeders en hun kinderen uit het dagelijkse openbare leven verbant. Meer celebrity borstvoeding in het openbaar: heel goed, maar dan wel in de normale vorm alsjeblieft.

*) Blog over hoe vies of niet moedermelk eigenlijk is.

**) Blog over voedingsgewoonten van filmactrices die mager willen blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.