Het De Cock-met-ceeooceeka-momentje

Het De Cock-met-ceeooceeka-momentje
Het De Cock-met-ceeooceeka-momentje

Ik had een De Cock momentje. Een De Cockmomentje is dat moment waarop je ineens een lichtje opgaat, alles in perspectief wordt geplaatst. Het is een uitdrukking die mijn levensmaatje en ik gebruiken als we een detective of iets dergelijks kijken en we zien bij de hoofdpersoon/detective/onderzoeker een virtueel lampje gaan branden. Mijn De Cockmomentje werd dit keer getriggerd door dit:  Dringende vragen als je moet plassen en het Columbo-syndroom – Kiind Magazine

Op het moment dat de verdachte denkt dat hij er onderuit komt en zijn verklaringen zijn geaccepteerd is, komt Colombo met zijn ”just one more thing”. Net als inspecteur De Cock-met-ceeooceeka ergens in de loop van zijn onderzoek, vaak terwijl aan zijn cognacje zit in het café van Smalle Lowietje en zijn collega tegen hem aan zit te praten, iets ziet of hoort en er in zijn brein een wissel wordt omgezet en hij ineens verbanden ziet die er eerst niet waren.

Het De Cock-met-ceeooceeka-momentje
Het De Cock-met-ceeooceeka-momentje

Ik ben op zoek naar vergelijkbare momentjes naar aanleiding van films of TV series. Zo is er het HarryPottermomentje als hij zijn pumpkinjuice uit zijn mond laat lopen als iets interessants (lees Cho) zijn aandacht trekt, wat zou kunnen staan voor dingen de fout gaan als je door iets anders wordt afgeleid, of een Nipplegate of JanetJacksonmomentje wanneer je -oeps- perongelukexpress iets verklapt wat (nog) geheim had moeten blijven.

Wat is jouw favoriete momentje?

Laat het weten in de comments of via de sociale media.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eurolac Lactatiekunde werkt samen met

Het Nieuwe Borstvoeding Boek

Te koop in de webwinkel van Eurolac Lactatiekunde  of van Kenniscentrum Borstvoeding

Moederliefde

Moederliefde is krachtig uniek jouw geschenk aan je kind uniek en instinctief Onvoorwaardelijke nabijheid liefde rust borstvoeding. Tot het moment daar is dat het kindje zelf stappen zet om de buitenwereld te ontdekken en dan nog steeds onvoorwaardelijk er zijn en al het voor genoemde blijven aanbieden op verzoek. Moederliefde is ook papaliefde respecteren, stimuleren en waarderen!!

wat vind jij moederliefde?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Eurolac Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes