Geplaatst op Geef een reactie

Het De Cock-met-ceeooceeka-momentje

Het De Cock-met-ceeooceeka-momentje

Ik had een De Cock momentje. Een De Cockmomentje is dat moment waarop je ineens een lichtje opgaat, alles in perspectief wordt geplaatst. Het is een uitdrukking die mijn levensmaatje en ik gebruiken als we een detective of iets dergelijks kijken en we zien bij de hoofdpersoon/detective/onderzoeker een virtueel lampje gaan branden. Mijn De Cockmomentje werd dit keer getriggerd door dit:  Dringende vragen als je moet plassen en het Columbo-syndroom – Kiind Magazine

Het De Cock-met-ceeooceeka-momentjeOp het moment dat de verdachte denkt dat hij er onderuit komt en zijn verklaringen zijn geaccepteerd is, komt Colombo met zijn ”just one more thing”.

 

Het De Cock-met-ceeooceeka-momentjeNet als inspecteur De Cock-met-ceeooceeka ergens in de loop van zijn onderzoek, vaak terwijl aan zijn cognacje zit in het café van Smalle Lowietje en zijn collega tegen hem aan zit te praten, iets ziet of hoort en er in zijn brein een wissel wordt omgezet en hij ineens verbanden ziet die er eerst niet waren.

Ik ben op zoek naar vergelijkbare momentjes naar aanleiding van films of TV series.

 

Zo is er het HarryPottermomentje als hij zijn pumpkinjuice uit zijn mond laat lopen als iets interessants (lees Cho) zijn aandacht trekt, wat zou kunnen staan voor dingen de fout gaan als je door iets anders wordt afgeleid, of een Nipplegate of JanetJacksonmomentje wanneer je -oeps- perongelukexpress iets verklapt wat (nog) geheim had moeten blijven.

 

 

Wat is jouw favoriete momentje?

Laat het weten in de comments of via de sociale media.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.