Geplaatst op 1 reactie

Locatiekundige

locatiekundige

Eerder verschenen onder de titel Locatiekunde in juni 2013. Ondertussen is het adres al een paar keer veranderd en is er geen frankeermachine meer. Het frankeren en aan Post.nl aanbieden wordt nu naar volle tevredenheid verzorgd door Tourdeville fietskoeriers.

Omdat ik toch wel een flinke hoeveelheid post verstuur en dat postzegels plakken me begon op te breken heb ik een frankeermachine genomen. Je huurt zo’n ding van een gespecialiseerd bedrijf en hebt dan een abonnement-achtig contract met Post.nl. Dat werkt over het algemeen prima en het voorkomt onder- of over frankering en bespaart tijd bij het klaarmaken van de bestellingen. Om de zoveel tijd inbellen om het frankeertegoed bij te laden en de verschuldigde bedragen worden automatisch afgeschreven. Gemak dient de mens. Als dan de Post ook nog de beloften van stipte bezorging zou waarmaken bleef er niets te wensen over. Gelukkig maar, toch nog wat te wensen. Het leven zou maar saai zijn als er niets te wensen over bleef, hoewel ik voor mijn klanten knap vervelend vindt. Maar dat is niet de enige onnauwkeurigheid van de Post. Volgens de Post namelijk heb ik een geheel ander vak dan u en ik altijd dachten. Ik krijg mijn post van de Post geadresseerd aan Eurolac Locatiekunde

Kirsty en Phil, presentators van ”location, location, location” ofwel ”de grote verhuizing”, de echte locatiekundigen

Nu is dit niet de eerste verbastering die ik te horen krijg. Naast het gebruikelijke lactatiedeskundige heb ik al gehoord over de laxatiekundige, de relaxatiekundige en lact-hóézegtu? Locatiekundige was geheel nieuw. Ik heb locatiekunde eens  gegoogeld, maar vond er eigenlijk niets over. Twee keer, waar ik ook vermoed dat eigenlijk lactatiekunde of lactatiekundige is bedoeld. Kennelijk is het een geheel nieuw en uiterst uniek vak. Ik zie het al voor me. Op een mooie locatie , gevestigd in een mooi pandje, ingericht op een manier die de locatie tot zijn recht laat komen, ontvang ik mijn cliënteel. Ik adviseer een breed assortiment individuen, organisaties en bedrijven over de perfect bij hen passende locatie om te wonen, te werken of evenementen te organiseren. Als extraatje ook nog wat adviezen over de aankleding van het geheel, om te zorgen dat locatie en gebruiker naadloos op elkaar aansluiten.

Maar wacht eens, een locatie en een gebruiker, al dan niet met accessoires, naadloos op elkaar laten aansluiten … dat maakt wel degelijk deel uit van mijn vak. Moeder is de locatie, baby de gebruiker en die twee moeten naadloos op elkaar passen. Maar dat geeft mij een dubbele job, want behalve kundig met betrekking tot de locatie moet ik dat ook zijn met betrekking tot de gebruiker. Locatiekundige en locatiegebruikerkundige dus. Dat gaat nooit passen in de regeltjes waar je je beroep moet invullen.

Ik hoop toch dat ik in mijn werkelijke beroep wat professioneler en betrouwbaarder bezig ben dan de Post. Ik hoop mijn cliënten aan te spreken met de juiste naam, titel en aanspreekvorm, en mij serieus in hun zaken te verdiepen. In de komende week zal ik u dagelijks me laten kijken in mijn werk. Het zal geen real-time verslag zijn, want ik weet van te voren nooit precies wat een dag gaat brengen. Maar wel elke dag een ander aspect van mijn werk. Dat worden dus stukjes over werken met moeders en kinderen één op één in een borstvoeding-counseling situatie, over het samenstellen, inkopen en vervaardigen van het winkel assortiment, andere perikelen rondom het managen van een webwinkel, voorlichting geven op papier en in persoon aan ouders, lesgeven aan zorgverleners, beurzen en andere happenings en schrijven. Vooral die laatste: schrijven over schrijven, daar kijk ik al naar uit. Allemaal vanuit mijn zelfgekozen en goed bevallende locatie.

1 gedachte over “Locatiekundige

  1. […] Meer over de naam lactatiekundige: Locatiekundige […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.