Geplaatst op Geef een reactie

Invasie

invasie

In Den Haag wordt een invasie verwacht. Voor een top over nucleaire veiligheid worden uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen om de deelnemers aan de top te beschermen. Dat zijn namelijk allemaal Heel Belangrijke Mensen die over Heel Belangrijke Dingen komen praten.

Titelafbeelding: online beschikbare plattegrond van het getroffen gebied in Den Haag

In Den Haag wordt een invasie verwacht. Voor een top over nucleaire veiligheid worden uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen om de deelnemers aan de top te beschermen. Dat zijn namelijk allemaal Heel Belangrijke Mensen die over Heel Belangrijke Dingen komen praten. Het is mij een raadsel waarom ze dat niet ergens doen waar ze minder invasief zijn voor andere mensen, die ook belangrijk zijn, maar daar niet zo mee te koop lopen. Mensen die de pech hebben in het gebied van de vergadering te wonen worden een paar dagen lang ernstig in hun dagelijkse leven gehinderd en voor een aantal ondernemers zal er een fikse financiële strop te verwerken zijn. Het verkeer in, van en naar het getroffen gebied wordt enkele dagen volledig plat gelegd. Dit is inclusief een paar belangrijke verkeersaders rondom het World Forum gebied. Het is als een infectie die in de omgeving ook tot ontstekingsreacties leidt.

De stroom van het verkeer wordt onderbroken, een paar belangrijke doorgangswegen zijn niet meer doorgankelijk en er zullen ophopingen komen van verkeer dat andere routes probeert te vinden. Veel mensen zullen proberen de auto buiten de stad te houden en met het openbaar vervoer te gaan, dat daardoor ook makkelijk overbelast raakt. Intussen is er in het infectiegebied ook sprake van verhoogde activiteit, inclusief af- en aanvoer van deelnemers en ondersteunend personeel en materiaal. Ook zaken waar de meeste mensen niet aan zullen hebben gedacht komen in de knel. Zo las ik dat ook uitvaarten zullen worden uitgesteld omdat begraafplaatsen en crematoria slechter bereikbaar zullen zijn.

Ik zal hier op deze openbare plaats maar geen afbeelding van een geïnfecteerde tepel plaatsen; wie weet zit u net aan de koffie, en dat geeft zo’n rommel als u zich daar van schrik in verslikt.

Een invasie of infectie kan dus voor allerlei verwachte en onverwachte problemen zorgen. In deze serie stukjes over oorzaken voor pijn bij borstvoeding is het een infectie die zorgt voor pijn. Infectie is vrijwel nooit een primaire oorzaak voor pijn aan de tepels bij het voeden. Er moet een opening zijn voor bacteriën om binnen te dringen en een infectie te veroorzaken die vervolgens voor pijn zorgt. Die opening is niet een normale opening, zoals die waardoor de melk naar buiten komt, maar meer aannemelijk een wondje. Het wondje is dan de uiteindelijke oorzaak voor de pijn. Een bacteriële infectie kan uiteraard wel zeer pijnlijk zijn, maar is dat ook als er geen kind drinkt. De infectie van de tepel kan ook naar binnen uitbreiden, bijvoorbeeld als er weinig aan die borst wordt gedronken en er dus niet regelmatig een naar buiten stromende schoonmaakbeurt plaatsvindt. In de borst blijft dan makkelijk melk achter, wat tot ontsteking leidt, en in die ontsteking ontstaat een perfect klimaat voor de bacteriën om zich daar te nestelen en infectueuze borstontsteking te veroorzaken.

Er is wel een soort infectie die primair voor pijnlijke tepels kan zorgen en dat is een schimmelinfectie. We kennen die boosdoener beter onder de naam spruw. Schimmels hebben geen opening nodig om binnen te komen, maar kunnen floreren op de gezonde huid. Over het algemeen worden ze in toom gehouden door de gunstige bacteriën in de huidflora. Schimmels zijn opportunisten en door veranderingen in de samenstelling van die normale huidflora kunnen ze kans grijpen en feest vieren. Al te grote beveiligingsmaatregelen tegen bacteriën kunnen daarvoor zorgen. Schimmelinfecties kunnen de tepels al gevoelig en pijnlijk maken voor er iets is te zien van een infectie. Later worden de tepels felrood/roze, schilferig wit en/of parelmoerachtig. Soms komt er een dikkig wit aanslag in de groeven. De huid kan zo breekbaar worden dat er kloven ontstaan. En wie echt pech heeft krijgt in die kloven ook nog een infectie met opportunistische bacteriën.

Een dubbele invasie dus. Je moet maar mazzel hebben. Of niet natuurlijk.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.