Geplaatst op Geef een reactie

Diefstal

Diefstal

Ik ben jarenlang bloeddonor geweest. Er waren onderbrekingen voor zwangerschap en borstvoedingperioden en toen ik een te hoge bloeddruk kreeg die met met medicijnen behandeld moest worden (nee, die discussie ga ik hier niet aan) mocht ik mijn bloed niet meer geven. Dat is jammer, want ik ben O, een zeer gewilde bloedgroep.

Inspiratiebron: Dolle Moeder. Zeer aanbevolen!

Ook andere soorten bloed zijn zeer gewild, zo gewild dat de bloedbank bereid is dit onder valse voorwendselen te stelen van pasgeboren kinderen. Het bloed in de placenta, ofwel het navelstrengbloed, is van de baby. Het is niet van de moeder, dus zij kan het ook niet weggeven. Ze zou immers ook geen toestemming geven om een derde van haar eigen bloedvoorraad af te nemen. Een bloeddonor geeft, vrijwillig en met bij volledig bewustzijn gegeven toestemming, hooguit een halve liter bloed per keer en dat niet al te vaak, slechts enkele keren per jaar. Gemiddeld heeft een mens rond de 5 liter bloed (vrouwen iets minder, mannen iets meer). Vrouwen verliezen gemiddeld een halve liter bloed bij de geboorte van een kind, tussen een halve en een hele liter wordt gezien als ernstig bloedverlies, meer dan een liter als ernstige fluxus, wat medisch ingrijpen vereist.

diefstal
Menschlicher Foetus mit Nabelschnur im Mutterleib von vorne Creative commons – Attribution-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-ND 4.0)

Wanneer binnen 30 seconden na de geboorte wordt afgenaveld (dat is nodig voor de navelstrengbloed donatie) dan verliest de baby ongeveer een derde van zijn gehele bloedvoorraad die niet vanuit de placenta naar hem terug kan stromen. Wanneer de baby dit bloed niet krijgt, wordt hij met bloedarmoede geboren en mist hij zijn voorraad ijzer (en allerlei vitamines) die hij nodig heeft om gezond zijn leven te beginnen.

Het afnavelen na 30 seconden en het afnemen van al het bloed is mijns inziens gewoon diefstal. Diefstal van een weerloos kind. Diefstal van het kind zijn leven-scheppende en -onderhoudende bloed.

De bloedbank probeert aanstaande moeders onder valse voorwendselen over te halen het bloed van hun baby weg te geven. Valse voorwendselen? Jazeker, diefstal en het afnemen van andermans eigendom onder valse voorwendselen.

”In navelstrengbloed zitten bloed vormende stamcellen. Normaal gesproken wordt het navelstrengbloed samen met de placenta na afloop van de bevalling weggegooid. De stamcellen uit navelstrengbloed kunnen gebruikt worden voor stamceltransplantaties, bijvoorbeeld bij mensen met leukemie (kanker).” Bron

Dit is dus een regelrechte leugen, want dat bloed wordt niet weggegooid, als het goed is wacht men met afnavelen minimaal 5 minuten, maar liever tot de navelstreng is uitgeklopt. Want de baby heeft dat bloed nodig. Dat schermen met de genezing van mensen met kanker is ethisch niet te verantwoorden. Het plaatst het oogsten van navelstrengbloed op hetzelfde niveau als het gewelddadig afnemen van ”donor” organen van mensen die daarvoor geen toestemming geven en mogelijk daarvoor zijn gekidnapt.

In Bloedrechten heb ik dit onderwerp ook al besproken. In het filmpje hieronder wordt zichtbaar gemaakt om hoeveel bloed het gaat.

Ik roep aanstaande ouders op om er zeer goed over na te denken wat ze doen wanneer ze besluiten het bloed van hun kind weg te geven. Ik wil ook verloskundigen en gynaecologen die hieraan meewerken oproepen zich opnieuw te beraden of ze dit ethisch gezien wel moeten doen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.