Bolus – Alle poepverhalen bij elkaar

Dit verzamelblog geeft een overzicht van al mijn poepverhalen, een hele bolus dus, in elke betekenis ongeveer. Let the shit hit the fan. En: Enjoy.

Bonus: Recept om zelf bolussen te bakken (van de VVV Zeeland)

Bolus kan verwijzen naar:

  • Bolus (medicijn), de toediening van een geneesmiddel, bijvoorbeeld middels een injectie of, vooral gebruikt bij dieren, een strooppil of -brok
  • Zeeuwse bolus, een Zeeuws broodje met stroop en kaneel
  • Boles, ook wel bolus genoemd, een joods soort gebak dat in Nederland wordt verkocht
  • Bolus (grondsoort), een fijne, vettige kleiaarde
  • Een drol wordt soms ook bolus genoemd, naar de gelijkenis in vorm

Bron

Poep

Een nogal crappy verhaal van een babypoepverwijderingsspecialist trok de aandacht van wat borstvoedende moeders op Facebook: Introduceren van vast voedsel. Mijn eerste reactie was ”Oh, shit!”. Nu is dat als het over poep gaat een heel legitieme reactie, maar daar ging het net niet over.

Lees verder …

Olijke oligosacchariden en afvalverwerking

Poeppraatjes

Laten we het vandaag eens over poep hebben. Eerst het woord, de woorden poep en poepen. Veel mensen vinden dat geen nette woorden en gebruiken liever ontlasting of stoelgang en zich ontlasten of zelfs fecaliën of feces en defecatie of defeceren. In het Vlaams is poep niet wat eruit komt, maar waar het uit komt, namelijk het achterwerk.

Lees verder …

Poeppraatjes nog maar eens

Poeppraatjes nog maar eens

Poeppraatjes nog maar eens want de bakerpraatjes blijven de ronde doen. Over magische moedermelk zonder afval waardoor baby’s dagenlang niet hoeven poepen en het toch geen obstipatie heet. Poeppraatjes nog maar eens dus, want wat is nu eigenlijk normaal en niet.

Lees verder …

O, shit!

Ik merk dat ik veel onrust heb veroorzaakt met mijn poeppraatjes. Bedenk altijd dat mijn stukken uitgaan van gemiddelden en biologische feiten. Maar elk lijf werkt anders, dat is bij kinderen niet anders dan bij volwassenen. En hoewel het streven moet blijven om de darm zich regelmatig te laten ontdoen van afval, moet je je daar ook niet op blindstaren. Kijk als eerste naar groei, ontwikkeling en welbevinden van je kind. Is dat goed, dan hoef je je al een stuk minder zorgen te maken.

Lees verder …

En van het oude blog:

Vechtersbaas

Poep- en plasplaatjes

Foto bij Vechtersbaas: Kellan Lutz and Ashley Greene als Emmett en Alice Cullen in The Twilight Saga (foto) & Conor Sullivan en Brooklyn in  A Warrior’s Heart

en als extra bonus een poep verhaal in beeld en geluid. Nee, wees maar niet bang, geen beeld en geluid van het poepen zelf

en als extra extra bonus een poep een instructievideo voor een baby-buikjes-massage bij vastzittende poep

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eurolac Lactatiekunde werkt samen met

Het Nieuwe Borstvoeding Boek

Te koop in de webwinkel van Eurolac Lactatiekunde  of van Kenniscentrum Borstvoeding

Moederliefde

Moederliefde is krachtig uniek jouw geschenk aan je kind uniek en instinctief Onvoorwaardelijke nabijheid liefde rust borstvoeding. Tot het moment daar is dat het kindje zelf stappen zet om de buitenwereld te ontdekken en dan nog steeds onvoorwaardelijk er zijn en al het voor genoemde blijven aanbieden op verzoek. Moederliefde is ook papaliefde respecteren, stimuleren en waarderen!!

wat vind jij moederliefde?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Eurolac Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes