Geplaatst op 1 reactie

Baby gebruiksaanwijzing

Baby: gebruiksaanwijzing. Elk nieuw mens wordt geleverd met een ingebouwde gebruiksaanwijzing. Wij leren die niet meer vanzelf te lezen en gebruiken.

Lees de PDF met het volledige artikel: babygebruiksaanwijzing

Een pasgeboren kind is een minimensje-in-de-maak. Net een echt mens, maar dan klein en kwetsbaar en nog vol met verwachtingen. Zo verwacht een baby bijvoorbeeld dat hij altijd dicht bij andere mensen zal zijn. Dingen als honger verwacht hij dan weer helemaal niet, dat is een onbekend gevoel. Uren slapen in een stil, donker, rustig kamertje is iets waar hij zich niets bij kan voorstellen, maar hij verwacht wel dat hij in contact met een ander mens meestal in beweging zal zijn en tussen eten door kleine dutjes zal doen. Maar vooral verwacht hij dat er van hem gehouden zal worden en dat mensen hem zo de moeite waard zullen vinden dat zij naar hem zullen luisteren. Want dat is de manier waarop een mensenkind de belofte om een echt mens te worden waar kan maken.

(c) 2011, 2017 Gonneke van veldhuizen-Staas, lactatiekundige NLG

Het kan even wat tijdsinvestering kosten om een gebruiksaanwijzing goed te lezen:

 

– and Charlie spent all morning reading the thick instruction manual to his new fishing sonar system.

Stephenie Meijer: Breaking Dawn (Twilight Saga, deel 4) Little, Brown Book Group 2008

 

1 gedachte over “Baby gebruiksaanwijzing

  1. […] manier”. Een kind wordt geboren met een blauwdruk, een bouwplan, en een daarbij horende gebruiksaanwijzing. (Deze gebruiksaanwijzing is ook leuk, trouwens.) In die blauwdruk is min of meer dwingend […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.