Vliegend moederschap

vliegend moederschap

Deze keer is het KLM die voor opschudding zorgt. Een moeder die haar kind in het vliegtuig aan de borst legde kreeg van de stewardess een dekentje om over haar borst en baby te leggen, want er konden wel eens andere passagiers aanstoot aan nemen. De betreffende moeder stuurde een waarschuwing rond via de sociale media om geen KLM te vliegen als je borstvoeding geeft. Twitter loopt over van de verontwaardigde reacties: hoe haalt KLM het in haar hoofd anno 2019. Weinig reacties ondersteunen KLM in het beleid.

vliegend moederschap

Een bloemlezing van Tweets:

Wat dacht je van een dekentje over je eigen hoofd

KLM onder vuur omdat moeder die borstvoeding geeft zich moeten bedekken. 😳🙄 jemig ⁦@KLM⁩ mss de klagers een deken over hun hoofd geven. #borstvoeding is normaal

Neem een voorbeeld aan die ultra-orthodoxe joden die hun ogen bedekken om te voorkomen dat ze dingen zien die ze niet willen zien

Serieus? Om een kind éten te geven? Plaatsvervangende schaamte over de bekrompenheid van onze nationale “trots”. Hoe durven jullie, KLM. Schaamte oproepen voor zoiets basaals als het voeden van een baby.

Veel bronnen van ergernis denkbaar… Als ik mij stoor aan hoe een ander eet en daarbij smakt of aan hoe iemand naast mij snurkt, wordt die daarop dan ook aangesproken? Belangrijkste: #borstvoeding gaat over het kindbelang; volwassenen moeten niet zo zeuren. Stop #adultsupremacy!

Nu, ja, ik hoef daar natuurlijk niet verder op in te gaan, dat deed ik meermaals en op verschillende manieren ⇒.

Een moeder heeft het recht haar kind te koesteren en eten te geven op elke plaats waar zij wettelijk gerechtigd is te zijn. Wie dat niet wil zien is volledig gerechtigd er niet naar te kijken. Het is überhaupt redelijk onbeleefd om naar iemand te gaan zitten staren.

Voor moeders die ergens voor hun kind zorgen en iemand zit naar ze te staren of boos te kijken: Kijk ze recht in de ogen en schenk ze een stralende glimlach en knuffel dan je kind nog eens extra.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eurolac Lactatiekunde werkt samen met

Het Nieuwe Borstvoeding Boek

Te koop in de webwinkel van Eurolac Lactatiekunde  of van Kenniscentrum Borstvoeding

Moederliefde

Moederliefde is krachtig uniek jouw geschenk aan je kind uniek en instinctief

wat vind jij moederliefde?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Eurolac Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes