Open deuren

Er zijn vele factoren die invloed hebben op de initiatie en duur van borstvoeding en de duur van exclusief borstvoeding. In Australië werd onderzocht wat de invloed is van de attitude van de moeder ten aanzien van borstvoeding. Dat betekent zoveel als: heeft hoe de moeder denkt over borstvoeding invloed op hoe lang en hoe exclusief zij borstvoeding geeft? The influence of infant feeding attitudes on breastfeeding duration: evidence from a cohort study in rural Western Australia | International Breastfeeding Journal | Full Text. En weet je wat? Moeders die positiever denken over borstvoeding geven gemiddeld langer borstvoeding en langer zonder iets anders erbij dan moeders die minder positieve ideeën hebben over borstvoeding. Wie had dat nu kunnen denken. Ik sta paf over dit soort onderzoeken.

Funny-Attitude-2Even voor de volledigheid: onderzoekers hebben bevestigd dat als je met een positieve attitude ergens aan begint je een grotere kans hebt dat ook uit te voeren. Ik kan het nu wel een lachertje maken, maar ergens is het naast het intrappen van een open deur wel iets om toch nog eens tot je door te laten dringen. Hoeveel moeders beginnen niet aan borstvoeding met een ”ik ga proberen borstvoeding te geven” of een ”ik wil graag borstvoeding geven als het lukt”. Met een wat positievere insteek zou hun kans op dat lukken sterk toenemen. Een positieve attitude is bijvoorbeeld: ”Ik ga borstvoeding geven, want ik ben ervan overtuigd dat dat is wat natuurlijk volgt op zwangerschap en bevalling, en omdat ik geloof dat de betere keuze is om te maken voor de gezondheid van mij en mijn kind, en omdat geen borstvoeding geven zo’n gedoe is om uit te zoeken wat je dan moet doen met dat eten en drinken en beschermen en koesteren en zorgen.” Nou, ja zo specifiek hoeft dat nu ook weer niet, maar als je ervan overtuigd bent dat borstvoeding uit alle vragen positiever naar voren komt dan de alternatieven, dan ben je meer geneigd om er met vertrouwen aan te beginnen en ook je eigen doelen te bereiken.

Op basis van de mate van instemming met deze stellingen werd de attitude ten aanzien van borstvoeding bepaald [Iowa Infant Feeding Attitudes Scale (IIFAS)]

 1. The nutritional benefits of breast milk last only until the baby is weaned from breast milk
 2. Formula-feeding is more convenient than breast-feeding
 3. Breast-feeding increases mother-infant bonding
 4. Breast milk is lacking in iron
 5. Formula-fed babies are more likely to be overfed than breast-fed babies
 6. Formula-feeding is the better choice if the mother works outside the home
 7. Mothers who formula-feed miss one of the great joys of motherhood
 8. Women should not breast-feed in public places such as restaurants
 9. Babies who are fed breast milk are healthier than babies who are fed formula
 10. Breast-fed babies are more likely to be overfed than formula-fed babies
 11. Fathers feel left out if a mother breast-feeds
 12. Breast milk is the ideal food for babies
 13. Breast milk is more easily digested than formula
 14. Formula is as healthy for an infant as breast milk
 15. Breast-feeding is more convenient than formula-feeding
 16. Breast milk is less expensive than formula
 17. A mother who occasionally drinks alcohol should not breast-feed her baby
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.