Met de beste wensen

Eerdere Oud&Nieuw blogs

65
Nieuw  (oude blog)
Eind van het jaar (nieuwjaar 2020)
Van het oude naar het nieuwe (2016/17)
Balans (2014/15)
Balans (2015/16)

De eerste dag van het Nieuwe jaar. Traditioneel een dag van vooruitzien, van goede wensen en goede voornemens. Ik deed dat al eerder (zie onder de titel voor een overzichtje)en ik doe het nu weer. Ik probeer niet in herhalingen te vallen.

Allereerst mijn goede wensen voor leven, liefde en gezondheid. Voor mijn geliefden, mijn kinderen met aanhang en kleinkinderen, mijn bonus-kinderen en kleinkinderen, mijn familie in bloed, aangewaaid en aangetrouwd. Uiteraard, geen twijfel mogelijk. Maar ook voor al die familie van jou, mijn lieve lezer (en ook mijn cliënten en winkelklanten), en jou zelf: Ik wens jou en de jouwen wat ik mij en de mijnen wens. Als iedereen dat voor de eigen kring en de kringen van die kringen wenst, hoe mooi zou het komende jaar kunnen worden. En ik wens aan de mensen die ons regeren daarnaast veel wijsheid toe, net als de kiezers die in maart nieuwe regeerders gaan kiezen.

Dan de goede voornemens. Ook zo’n traditie. Ik ben eigenlijk niet zo van de tradities om de tradities. Het wordt zo’n automatisme, zo’n zo-hoort-het-nu-eenmaal-gebeuren. Mijn goede voornemens zullen dus niet passen in het traditionele rijtje, ik ga me niet voornemen te stoppen met roken (doe ik al 40 jaar niet meer), met drinken (mijn systeem heeft in de afgelopen jaren slecht enkele milliliters alcohol te verwerken gekregen, alles bij elkaar en tegelijk genomen waarschijnlijk onvoldoende om er goed zat van te worden), ik ga niet starten met een dieet om af te vallen (ik heb mijn lijf al jaren geleden beloofd dat ik haar dat niet meer aan zal doen). Dat allemaal niet dus. Maar wat dan wel?

Borstvoeding na het eerste halfjaar

Mijn goede voornemens zitten hem vooral in mijn werk. Wat zijn mijn voornemens op werkgebied voor het komende jaar en de erop volgende jaren, zo vlak voor mijn pensioengerechtigde leeftijd (over ongeveer 2 jaar). Ik ben al een beetje aan het afbouwen, deels als keuze, deels door de Corona maatregelen, waardoor contactonderwijs en persoonlijke consulten moeilijk tot onmogelijk werden in het afgelopen jaar. Maar precies een jaar geleden heb ik mijn kantoor al opgezegd en kon ik dus geen consulten in de praktijk meer doen, al 3 maanden voor corona een probleem begon te worden. De organisatie waarvoor ik veel les geef begon ook al lang voor de eerste lockdown na te denken over meer afstandsonderwijs. Dat is voor een opleidingsinstituut met cursisten uit het hele land namelijk vaak veel praktischer. Dat wordt en blijft dus minder, dat lesgeven en persoonlijke consulten.

Maar wat in het afgelopen jaar al wel steeds meer werd en waar ik me zeker verder in wil bekwamen is het lesgeven op afstand en het consulteren op afstand. He maken van instructie- en educatieve video’s gaat me steeds beter af. Neem eens een kijkje op mijn videokanaal. Mijn eerst uit te voeren goede voornemen is het opnemen van een nieuwe welkomstvideo, zie ik nu terwijl ik de link ophaal 😉   Ik begon met vlogs, gefilmde blogs, later aangevuld met instructie video’s en nog later educatieve video’s. Ook een paar uitprobeersels, zoals een podcast en een vragenuurtje. Ik zou graag eens horen wat jullie daarvan vinden, wat zou ik nog kunnen doen, wat zou ik beter kunnen doen, welke onderwerpen zou ik nodig nog eens moeten behandelen, en ga zo maar door.

Voor consulten op afstand heb ik een virtuele wachtkamer en een virtueel spreekuur  geopend.

Als laatste goede voornemen vertel ik over mijn plannen voor virtuele cursussen en betaalde content die dieper gaat dan een enkel artikel. Dus cursussen en informatie voor betalende leden van Eurolac Lactatiekunde.  Daarover later meer

Laat me vooral in de opmerkingen eens horen wat je ervan vindt, van die voornemens van mij.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eurolac.net is een gratis site met een zeer grote hoeveelheid eerste klas informatie over borstvoeding. De site wordt niet door de industrie of andere financieel belanghebbenden gesponsord (dat wil zeggen dat er geen irritante advertenties door de tekst heenlopen).  De site is voor bezoekers gratis, maar het kost erg veel geld om een site te onderhouden en de informatie erop te zetten. Het zou enorm helpen als mensen die deze site bezoeken en er voor hen waardevolle informatie halen een vrijwillige bijdrage zouden willen geven.

Doneer nu!

Steun eurolac.net en koop je BOL.com artikelen via een link op deze site. Van elke aankoop die jij doet via een link op eurolac.net krijg ik een paar centen. Op die manier help je de site en de informatie erop gratis beschikbaar te blijven, zonder die irritante reclames over de hele site. In de zijbalk vind je ook wat links naar boeken die ik lees en las en boeken die ik je aanbeveel rondom de thema’s op deze site. Met de knop hiernaast ga je naar de boekenwinkel van Bol en kun je lekker zelf gaan shoppen.

BoekenBoeken

Eurolac Lactatiekunde werkt samen met

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Eurolac Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes