Heksen, tovenaars en kwakzalvers

Ook te beluisteren als podcast op de pagina Podcast.

Heksen, tovenaars en kwakzalvers

heksen, tovenaars en kwakzalvers

Heksen, tovenaars en kwakzalvers, is een compilatie van heksenverhalen en aanverwanten ter ere van All Hallows’ Eve, de viering van de nadering van de werelden van de levenden en zij die ooit leefden. Geworteld in het pre-christelijk magische denken, geïncorporeerd door het christendom en tenslotte volledig overgenomen door de commercie: Halloween. Nog steeds magisch denken ten top.

hippieheks

Hippieheks
Ik ben een kind van de Flower Powertijd. Hippies, make-peace-no-war, de hele reutemeteut. Op blote voeten door Londen en Antwerpen wandelen, in Parijs langs de Seine lunchen met een stokbrood en een salami. Kleine mini-jurkjes of juist hele wijde, lange bloemetjesjurken met een prinsessenlijn en een boothals met een kantje erlangs. Geel met paars en oranje met bruin. En plantenhangers van gemacrameed sisaltouw voor het raam en een vestje van in kleurig haakwerk gevangen lerenlapjes.
Lees verder …

Heksenkring
Ik had het al eerder over mensen die commentaar geven op borstvoeding begeleiders en doen alsof zij heksen van het ergste soort zijn. Ik moest er aan denken toen ik vanochtend langs een prachtige heksenkring fietste. En ik werd er opnieuw aan herinnerd toen ik een berichtje tegenkwam dat de helft van alle dure, giftige, levenskwaliteit verlagende medicijnen tegen kanker gewoon niet werken. Pure kwakzalverij die handel.
Lees verder …

het voldemort effect

Het Voldemort effect
Het Voldemort effect: Het ‘’F-woord’’ (van formula, de Engelse term voor kunstvoeding) is als ‘’hij die niet genoemd mag worden ’’, zoals de duivelse tovenaar in de populaire boek- en filmserie Harry Potter.
Lees verder …

heksen, tovenaars en kwakzalvers

Tovenares
Moeders zijn, zoals elk kind van zekere leeftijd kan beamen, tovenaars. Ze hebben echt waar ogen in hun achterhoofd, weten het precies als je een leugentje vertelt en kunnen alle verloren zaken terugvinden.
Lees verder …

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eurolac Lactatiekunde werkt samen met

Het Nieuwe Borstvoeding Boek

Te koop in de webwinkel van Eurolac Lactatiekunde  of van Kenniscentrum Borstvoeding

Moederliefde

Moederliefde is krachtig uniek jouw geschenk aan je kind

wat vind jij moederliefde?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Eurolac Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes