Even over cijfertjes en statistieken

Cijfers en statistieken fascineren mij en tegelijkertijd walg ik ervan. Een soort intense haat-liefde verhouding.

Even over cijfertjes en statistieken

Even over cijfertjes en statistieken

kwartetten

Op gezette tijden moet ik voldoen aan mijn drang naar ordening en overzicht. Naar cijfers en statistieken. Onderaan dit bericht vind je wat links naar een paar voorgaande gelegenheden dat ik dat deed. Soms gaat het over cijfers en statistieken in onderzoek naar borstvoeding, opvoeding en gedrag; andere keren over het reilen en zeilen van deze site. Dat laatste is ook nu het onderwerp. De bezoekers en, naar ik hoop, lezers van de blogs en artikelen. En wat ze dan bezoeken en lezen.

hoogtepunten

Het aantal bezoekers van eurolac.net in de afgelopen 90 dagen. Dit zijn niet alleen bezoeken aan het blog en de artikelen, maar ook aan de homepage van de praktijk en de winkel. Na een hoogtepunt aan het begin van deze periode, daalt het gemiddelde bezoekersaantal naar rond de 200-250, maar in de laatste maand stijgt het gemiddelde naar rond de 300, met pieken naar 400. Mooi. Blij mee. Maar waarom? Wat is er veranderd aan de site, aan mijn schrijfsels of aan de bezoekers dat voor de grotere toeloop zorgt? Die cijfers en vooral de vragen die ze oproepen fascineren mij dus.

Die heel hoge piek eind juni werd duidelijk veroorzaakt door een enkel blog Heetgebakerd ingebakerd, dat in de eerste week 400 keer bekeken werd.

Dat zet het inbakeren blog op de vierde plaats van meest gelezen blogs in de afgelopen drie maanden. In het overzicht hiernaast heb ik de bezoeken aan de praktijk en winkel weggelaten. In de top drie staan verder op 3 Alcohol en zo; op 2 Hulpmiddelen en technieken bij verstopte melkkanalen en borstontsteking; en op 1 Dip.
Allemaal nogal technische artikelen. Informatieve artikelen.

Het overzicht voor het hele afgelopen jaar laat in de top drie een verwisseling zien van de nummers 2 en 3, maar Dip blijft met stip op plaats 1.

Deze nummer 1 bracht heel wat emotie teweeg en vrij veel reacties onder de blogpost.

De grote verrassing komt bij het laatste tabelletje, die met ”drie jaar” erboven. In feite gaat dat niet over drie jaar, maar over de periode vanaf de grote verandering van deze site, eind mei 2016. Daar staat ineens een ander blog over inbakeren bovenaan. Een nogal alarmerend blog over risico’s van inbakeren. Inbakeren wordt gedaan om de negatieve effecten van een aspect van wiegendood preventies campagne te verzachten.

Redelijk stabiel dus allemaal. Mijn lezers lijken vooral de informatieve stukken te willen lezen, over problemen bij borstvoeding en hoe je die oplost. Maar de meeste reacties komen op blogs met een wat meer kritische inhoud en inhoud over controversiële onderwerpen. Controversiële onderwerpen komen vaak uit het nieuws, uit de actualiteit, zoals recent die over jongens en meisjes.

Inmiddels heb ik honderden blogs en tientallen artikelen geschreven. Naar mijn gevoel begin ik in herhaling te vallen. Daarom een oproep ana mijn lezers:

Waar wil je dat ik over ga schrijven in de komende tijd.

Ik zal alle voorstellen bekijken en overwegen. Als het iets is waarover ik al eerder schreef, zal ik wellicht die eerdere blogs tot één gehaal samenvoegen of er een artikel van maken. En als het iets nieuws is, komt er een blog over. Als je dat leuk vindt, geef ik je credits voor het aandragen van het onderwerp. En als je er een leuke foto bij hebt, wil ik die er graag bijzetten als illustratie.

Cijfers
Statistische leugens
Kansberekening, tel uit je winst
Statistiek
hexakosioihexekontahexafobie

En als bonus een clip uit Numb3rs waarin cijfers de hoofdrol spelen

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.