Dubbele naam: Eurolac Lactatiekunde. Ik ga gewoon in het vervolg voor de dubbele naam. Is nog eens veel chiquer ook.

Dubbele naam

Recycled blog

geschiedenis

Dit zette ik eens op mijn Facebook status:

‘’Een bedrijf met een op die van mijn bedrijf gelijkende naam maakt kunstvoeding voor kalfjes die geen moedermelk kunnen krijgen omdat de boer die verkoopt aan bedrijven die kunstvoeding voor mensenkinderen maken …’’

Ook in de melkbusiness

De ironie ten top. Toen ik mijn bedrijf inschreef bij de Kamer van Koophandel wist ik niet dat er al een gelijkende naam was, die ook nog eens in de melkbusiness zat. Weliswaar een heel anderen tak van sport, maar toch melkbusiness. Ik had mijn naam ook niet net verzonnen, die was er al jaren voor een samenwerkingsverband van een paar lactatiekundigen in het Duits-Nederlands-Belgische grensgebied, de Euregio Maas-Rijn. Met collega’s in Zuid Limburg en Aken vormden wij het samenwerkingsverband Eurolac. Die naam was een pakkende samentrekking van Euregio en lactatiekunde, die ook internationaal lekker in de mond lag.

We werkten aan diverse projecten, waaronder eentje die door de Europese Unie werd gesponsord en waar ook een Spaanse organisatie en de Nederlandse afdeling van La Leche League aan deelnamen.

Na afloop van de diverse projecten viel eerst de Duitse collega af, die naar elders vertrok en ander werk ging doen. In Heerlen gingen we met zijn tweeën verder en toen ook de tweede collega voor ander werk koos, bleef ik met de geërfde en inmiddels goed bekend staande naam Eurolac over. Toen ik mijn eigen bedrijf ging registreren, was het onzin om onder een nieuwe naam verder te gaan en opnieuw naamsbekendheid op te gaan bouwen. Ik breidde de naam wel uit tot Eurolac Lactatiekunde en daar ben ik nu blij om.

Ook in de melkbusiness

Als Eurolac Lactatiekunde kan ik mij namelijk beter onderscheiden van dat andere melkbusiness bedrijf met de naam Eurolac. Dat andere bedrijf Eurolac is namelijk niet heel erg blij met mij. Niet dat ik een concurrent ben, maar de gelijkende namen brengen hen wel overlast. Ze krijgen naar het schijnt namelijk nogal eens telefoontjes van moeders die vragen stellen over Gentiaan Violet of over problemen bij borstvoeding. En daar hebben ze helemaal geen zin in, geen tijd voor en geen antwoord op. Het is net zo vervelend als voor mensen wiens telefoonnummer maar 1 cijfertje verschilt met dat van de afhaalchinees. Onze URL’s schelen maar 2 lettertjes. De mijne eindigt op .net en die andere op .nl.

Geef .nl in als je meer wilt weten over kunstvoeding voor kalfjes. Geef .net in als je meer wilt weten over borstvoeding of over kunstvoeding voor mensenkindjes.

Eerder had ik het over ruimte en mijn werk goed kunnen doen. Ik gun het die andere Eurolac ook dat ze ongestoord hun werk kunnen doen. Mijn bedrijfsnaam of URL veranderen gaat niet, maar ik kan wel consequenter mijn volledige bedrijfsnaam gaan gebruiken. U zult dus vaker de naam Eurolac Lactatiekunde tegenkomen op de pagina’s en overal waar ik publiceer. Ik ga gewoon in het vervolg voor de dubbele naam. Is nog eens veel chiquer ook.

Eurolac Lactatiekunde, een introductie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.