Borstvoeding Week: Borstvoeding werkt!

Borstvoeding Week: Borstvoeding werkt! Maar de buitenshuis werkende moeder heeft nog veel werk te verzetten om borstvoeding op het werk te laten werken

Kolven beïnvloedt bacteriële samenstelling moedermelk
De campagne die wordt gelanceerd door Voedingscentrum en Paul Blokhuis is de Nederlandse variant van de Wereld Borstvoeding Week, die wereldwijd jaarlijks in de eerste week van augustus wordt gevierd. Omdat die week journalistiek gezien niet zo gunstig is in Nederland (en enkele andere Europese landen) werd hier gekozen voor viering in week 40, verwijzend naar de 40 weken van een zwangerschap en aan het begin van het nieuwe seizoen.
In de Nederland ligt de organisatie in handen van de Borstvoedingsraad  en daarmee van Voedingscentrum . Het Nederlandse thema dit jaar is Borstvoeding werkt! De nadruk ligt dan ook op de combinatie borstvoeding en werken. Met werken wordt dan de betaalde baan buitenshuis bedoeld. Het is goed dat daarvoor aandacht wordt gevraagd. Daar mag zeker meer positieve aandacht voor zijn.
Het gaat niet heel goed met de borstvoeding in Nederland. De laatste goede cijfers komen uit 2015 (daarna zijn geen goede peilingen meer gedaan).
80% van de Nederlandse baby’s krijgt in de eerste levensweek uitsluitend borstvoeding. Die cijfers dalen al snel naar  de helft rond 2-3 maanden. Tegen de 6 maanden blijft er nog een krappe 40% over. De WHO adviseert wereldwijd dat kinderen tot 6 maanden recht hebben op uitsluitend borstvoeding en borstvoeding naast geschikte andere voeding tot of voorbij de 2e verjaardag. Ook de Nederlandse regering heeft deze resoluties ondertekent en de wetgeving aangepast. Met name het verbod op reclame voor kunstvoeding tot 6 maanden. De wetgeving rond het voedrecht bestaat al zo’n 100 jaar. Dit houdt in dat een moeder gedurende de 9 maanden volgend op de geboorte van haar kind recht heeft op een kwartier per gewerkt en betaald uur om haar kind te voeden of melk af te kolven. De inrichting van die tijd wordt in overleg tussen werkneemster en werkgever vastgesteld. Tot zover geen vuiltje aan de lucht. De uitvoering ervan is echter allesbehalve rooskleurig.Een flink deel van de werkgevers is om te beginnen niet op de hoogte van deze wetgeving en een flink deel probeert er de kantjes vanaf te lopen bij de uitvoering. In veel beroepen lijkt het onmogelijk te zijn om tijd en of ruimte te vinden om te kolven zoals de wet aangeeft. Vooral de zorg en het onderwijs zijn moeilijke plaatsen. Vervanging is moeilijk te regelen. Maar ook de collegae doen vaak moeilijk als de werkneemster weer met haar kolftas haar werkplek verlaat. Vaak veel moeilijker dan naar collegae die op gezette tijden naar de rookplek verkassen.
Kolven lijkt algemeen geaccepteerd, maar in de praktijk is het dat niet. Wat dat betreft is het net als het borstvoeding geven zelf: prachtig als je dat doet, maar dan wel waar anderen het niet zien en er geen last van hebben. Om dit te veranderen is er een algemene verandering nodig van de manier waarop door ”de maatschappij” naar borstvoeding wordt gekeken. Het moet normaal worden om kinderen aan de borst te zien, want hoe vaker je iets gewoon ziet, hoe gewoner het wordt. En gewone dingen worden geaccepteerd, met alles wat erbij hoort. Het tweede wat nodig is is een verandering in attitude, kennis en vaardigheden in de zorg rond moeder en kind. Borstvoeding wordt gepreekt, zodanig dat moeders zich verplicht kunnen voelen en gepusht. Maar als moeders dan borstvoeding geven en problemen ondervinden, dan geeft de zorg als geheel geen this. Het ontbreekt de doorsnee zorgverlener aan de nodige kennis en vaardigheden om borstvoeding goed op de rails te zetten en problemen op te lossen. En het ontbreekt aan attitude. Nog vaak wordt gepraat in termen als ”ik ben helemaal voor borstvoeding hoor, maar …”. dat is in feite net zoiets als stellen: ”ik ben helemaal voor zelfstandig ademhalen, hoor, maar …”.
Natuurlijk zijn er moeders die geen borstvoeding kunnen geven (ongeveer 3% van de populatie, maximaal). Gelukkig hebben we voor hen meer en vooral betere alternatieven dan aardewerken kommetjes met tuitje, gevuld met onbehandelde dierenmelk. Zoals we ook geschikte alternatieven hebben voor mensen die niet zelfstandig kunnen ademhalen. Maar het overgrote deel van alle moeders die afhaalt voor ze hun doel bereikt hebben, kan met goede begeleiding door mensen met kennis van zaken en de benodigde vaardigheden, weer op weg geholpen worden. en als ze dan weer gaan werken, staan ze stevig in hun schoenen en gaat het kolven of voeden tijdens werkuren ook een stuk makkelijker en laten ze zich minder makkelijk wegzetten als profiteurs. Want een geslaagde borstvoeding is niet alleen het recht van het kind, het is ook het recht van de moeder. Geslaagde borstvoeding is puur empowerment voor vrouwen.

O, en nog een bonus voor de werkgever: een werkneemster die de ruimte krijgt om het recht om te voeden of te kolven uit te oefenen is een loyalere werkneemster en dat heeft een zeer gunstige uitwerking op haar prestaties en productie. Win-win-win.

Meer lezen over borstvoeding en werk:
Boekje Borst en Baan (Kenniscentrum Borstvoeding)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eurolac Lactatiekunde werkt samen met

Het Nieuwe Borstvoeding Boek

Te koop in de webwinkel van Eurolac Lactatiekunde  of van Kenniscentrum Borstvoeding

Moederliefde

Moederliefde is krachtig uniek jouw geschenk aan je kind uniek en instinctief Onvoorwaardelijke nabijheid liefde rust borstvoeding. Tot het moment daar is dat het kindje zelf stappen zet om de buitenwereld te ontdekken en dan nog steeds onvoorwaardelijk er zijn en al het voor genoemde blijven aanbieden op verzoek. Moederliefde is ook papaliefde respecteren, stimuleren en waarderen!!

wat vind jij moederliefde?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Eurolac Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes