Verzamelpagina wetenschap

Door de jaren heen schreef ik nogal wat over wetenschap. Op deze pagina vind je een overzicht van mijn blogs en artikelen over wetenschap, hier en op het oude blog.

Dit overzicht is geenszins volledig. Gebruik zelf ook de zoekfunctie met als zoekterm . Wacht, ik doe het even voor je. Bats: meer dan 200 hits.

niet gehinderd door enige vorm van kennis

Lezers die mij al wat langer volgen weten dat ik een soort haat-liefde verhouding heb met wetenschap. Ik ben enerzijds gek op wetenschap en logisch nadenken en dingen uitzoeken en zo. Maar ik haat de manier waarop vaak met wetenschap wordt omgegaan, de slechte wetenschap die vaak wordt bedreven en het verheffen van wetenschap tot de ware religie (en ik ben ook een overtuigd atheist, dus religie mag je voor mij volkomen achterwege laten) en het tot minder dan niks verlagen van alles wat niet door een serie diepgaand geanalyseerde RCTs is bewezen. Op deze verzamelpagina een collage van mijn bedenksels en schrijfsels over wetenschap dus.

Op deze pagina kun je niet reageren, wel op de losse blogpagina’s. Als je toch hier wilt reageren, dan kan dat door het in de mail te zetten naar gonneke at eurolac punt net. Ik zal alles, zowel positief als negatief dan plaatsen, mits het op een enigszins beschaafde manier is uitgedrukt.

Olifantenwetenschap

De waarheid, de enige waarheid

Wetenschap betekent ook de waarheid vertellen, ook al zint dat niet iedereen.

Vreugdedans

Ongemakkelijke waarheid

Evidence Based Practice

Evidence Based wordt ook wel eens verbasterd tot evidence beest of Effidensbeest. De oorsprong en het idee zijn prima, maar het is vaak verworden tot een beest, een Frankenstein monster.

Beestachtig

Onbewezen wetenschappelijk bewijs

frustratie alom

Want, wetenschap

Wetenschap als excuus of verstoplek of marketingstool. En soms wordt wetenschap gewoon aan de kant geschoven als dat beter uitkomt

Want, wetenschap

Science fiction

En dan nog wat …

En dan nog wat, ofwel wat los spul op het gebied van wetenschap.

Versteende immuniteit

Bewijslast

Exacte wetenschap

Over de volkomen onwetenschappelijke manier waarop mainstream wordt omgegaan met zuigelingen- en kindervoeding

Bestaansbasis

Alternatieve feiten

Wetenschap op het oude blog

wetenschap

Als bonus een paar informatieve video’s grotendeels wetenschappelijk gefundeerd, maar deels ook op basis van grondige basis theoretische kennis, observatie en deductie

Reageren is op deze pagina niet mogelijk, maar je bent van harte welkom om commentaren achter te laten onder de aparte artikelen en blogs.

Steun eurolac.net en koop je BOL.com artikelen via een link op deze site. Van elke aankoop die jij doet via een link op eurolac.net krijg ik een paar centen. Op die manier help je de site en de informatie erop gratis beschikbaar te blijven, zonder die irritante reclames over de hele site. In de zijbalk vind je ook wat links naar boeken die ik lees en las en boeken die ik je aanbeveel rondom de thema’s op deze site. Met de knop hiernaast ga je naar de boekenwinkel van Bol en kun je lekker zelf gaan shoppen.

BoekenBoeken

Eurolac.net is een gratis site met een zeer grote hoeveelheid eerste klas informatie over borstvoeding. De site wordt niet door de industrie of andere financieel belanghebbenden gesponsord (dat wil zeggen dat er geen irritante advertenties door de tekst heenlopen).  De site is voor bezoekers gratis, maar het kost erg veel geld om een site te onderhouden en de informatie erop te zetten. Het zou enorm helpen als mensen die deze site bezoeken en er voor hen waardevolle informatie halen een vrijwillige bijdrage zouden willen geven.

Doneer nu!