Bijzonder slechte gadgets voor ouders

Ik meen dat ik het al eerder had over gadgets, bijvoorbeeld hier en hier. En over gevaarlijke ”handige hulpjes”. Maar ze blijven maar komen, mijn mond valt open als ik weer iets langs zie komen wat zo ultiem nutteloos en potentieel gevaarlijk is. Ouders van nu etaleert dit:

Als het gaat om gadgets voor ouders, zijn ze in Amerika nogal vooruitstrevend. Wij zetten de meest bijzondere producten voor je op een rij: De meest bijzondere gadgets voor ouders van 2015 – Ouders van Nu

In het artikel vind je een opsomming van onzinnige gadgets, waarvan ik er hier enkele uitpik. Te beginnen met de het ding hierboven waarvan wordt geclaimd dat je ermee kunt meten hoeveel je kind aan de borst heeft gedronken. Op Twitter gaf ik kort (want dat is Twitter) mijn mening: ”Ik vind dit een erg gevaarlijke gadget. Het geeft totaal verkeerde informatie en een vals gevoel van zekerheid.” Hier ga ik er wat dieper op in, want waarom gevaarlijk en waarom dat valse gevoel van zekerheid. Het gevaar vloeit voort uit dt valse gevoel van zekerheid. Het kan ertoe leiden dat je rare fratsen gaat uithalen om te voldoen aan wat die meter zegt. In plaats daarvan zou je beter volgen in wat je kind jouw lichaam vertelt wat het moet doen. Ik kan er kort over zijn: dat apparaat gaat jou niet vertellen hoeveel melk je kind heeft gedronken, en al helemaal niet of dat was wat hij nodig had. Het ding meet iets over de alveoli (de clusters melkvormende cellen) voor en na een voeding. Niet meer en niet minder. Wat heb je eraan dat te weten? Voor onderzoekers is het heel interessant om te weten wat er gebeurt tijdens een voeding aan de borst om te leren hoe lactatie werkt. Ze kunnen die techieken dan combineren met andere maatnemingen, zoals gewicht voor en na de voeding (wat aangeeft hoeveel gram melk de baby dronk, niet de samenstelling en niet of het was wat de baby nodig had) en in combinatie met het meten van de melkklieren kunnen ze daaruit opmaken hoe en wanneer de melk gemaakt wordt.

buikopbuikcloseupDat soort ondezoeken is al op allerlei manieren gedaan en we weten daarom inmiddels dat de melk die de baby drinkt voor een groot gedeelte niet al klaar ligt in de borst, maar wordt gemaakt op het moment dat de baby gaat drinken. De gadget hierboven meet alleen wat er klaarligt en wat er in de borst is na het drinken, maar niet wat er in de tussentijd in en uit is gegaan. Dit gevalletjes is dus gebaseerd op een volkomen onbegrip van hoe borstvoeding werkt, maar het probeeert moeders wijs te maken dat zij hiermee de intake van hun kind kunnen controleren. In plaats daarvan moeten moeders weten dat een kind met goede drinktechnieken en met onbeperkte toegang tot de borst altijd dat zal drinken wat hij nodig heeft en wanneer hij het nodig heeft. Daarvoor zijn geen apparaten of apps nodig, alleen een willige baby en minimaal één werkende borst.

12Nog een paar potentieel gevaarlijke en onzinnige zaken: een wandelwagen waar ook nog eenbetje plaats is voor een kind. Gebruik de kar voor je spullen en draag je kind in een doek.. Een autostoeltje is volkomen ongeschikt voor gebruik als zitplaats.

11Een app die je de speen laat terugvinden en als termometer dienst doet. Je hebt zelf ook zo’n app, weet je: je ogen en je eigen hersenen.

9Een electrisch wipstoeltje, moet ik daar nog op in gaan? Jij bent het meest entertainende draag- en speelsysteem dat je kind zich wensen kan. Verder geldt ook hier: stoeltjes zijn geen goed idee, het zorgt voor een verkeerde lichaamshouding, die mogelijk tot ademhalings- en anere problemen kan leiden.

5Tot slot het interactieve verschoonkussen waarin je je baby fixeert en waarin je je smartphone kunt steken zodat baby filmpjes kan kijken tijdens het verschonen. Ja, stel je voor dat je zelf tegen hem praat, hem knuffelt en eens een liedje zingt.

Een baby heeft al die ongein niet nodig; wat een baby nodig heeft zijn drie dingen: voedsel, liefde en beschutting en die vindt hij alledrie aan de borst en in de armen van zijn moeder (de laatste twee ook in de armen van anderen). Plastic kan nooit de liefde en beschutting van een mens vervangen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.